Stöppelkidsrally 2024

De rit zelf is een eenvoudige fotorit door mooi Salland met een actieve taak voor de kinderen, want zij moeten, vanzelfsprekend met steun van de berijder, de supercars aan de hand van foto’s de route laten volgen. En met supercars, bedoelen wij ook supercars, want de berijders van Ferrari’s, Porsche’s, Bentley’s, Jaguars etc worden gevraagd om hun auto een dag ter beschikking te stellen van de StöppelKidsRally en de rit met een kind als gast/navigator te rijden.

Als wij het voor elkaar krijgen om de kinderen zich één dag niet of minder ziek te voelen of er überhaupt niet aan denken, geven wij hiermee niet alleen de kinderen, maar ook de ouders/verzorgers een steuntje in de rug.

Met de rit, de StöppelKidsRally’ beogen de initiatiefnemers (chronisch) zieke kinderen een dag te vermaken, zodat zij hun zinnen kunnen verzetten en zich een dag niet of minder ziek te voelen. ​De Stichting StöppelKidsRally brengt eigenaren/berijders van exclusieve auto’s en (chronisch) zieke kinderen samen. De exclusieve auto’s en hun berijders staan één dag ter beschikking van de (chronisch) zieke kinderen en rijden samen een door de Stichting StöppelKidsRally uitgezette route door mooi Overijssel. De Stichting StöppelKidsRally werkt hiervoor nauw samen met artsen/verplegend personeel van het Deventer Ziekenhuis.

De ‘stöppel’, het deel dat op het land achterbleef na de oogst van de rogge en gerst is onlosmakelijk verbonden met Raalte. De ‘Kids’ zijn de primaire doelgroep van de stichting en de ‘Rally’ is de rit die voor veel vertier moet zorgen. StöppelKidsRally!

Programma

De route en het (voorlopige) programma van 8 juni 2024 is bekend en voert door Salland en een klein stukje Gelderland.

Ochtend

09:00
Ontvangst voor genodigden bij het Deventer Ziekenhuis

09:15
Ontbijt & briefing​
Supercars parkeren op de grote parkeerplaats voor het Deventer Ziekenhuis

10:00
Start vanonder de startboog bij de hoofdingang van het Deventer Ziekenhuis
Eerste deel fotoroute met een ‘racy’ activiteit bij NTP in Hattem.

12:30
Lunchpauze ’t Asje Dalfsen

Middag

13:30
Tweede deel fotoroute

14:15
Luttenbergring, Overweg Olie sprint-stop met tijdwaarneming

15:45
Verzamelen bij Roelofsen Raalte, opstellen op startnummervolgorde en onder begeleiding van de RAM naar het centrum van Raalte.

16:00 – 16:15
Finish op De Plas in Raalte
Auto’s opstellen

17:00
Einde programma en afscheid kinderen