• Home
  • /StöppelKidsRally 2018

StöppelKidsRally 2018

De rit zelf is een eenvoudige fotorit door mooi Salland met een actieve taak voor de kinderen, want zij moeten, vanzelfsprekend met steun van de berijder, de supercars aan de hand van foto’s de route laten volgen. En met supercars, bedoelen wij ook supercars, want de berijders van Ferrari’s, Porsche’s, Bentley’s, Jaguars etc worden gevraagd om hun auto een dag ter beschikking te stellen van de StöppelKidsRally en de rit met een kind als gast/navigator te rijden.

Als wij het voor elkaar krijgen om de kinderen zich één dag niet of minder ziek te voelen of er überhaupt niet aan denken, geven wij hiermee niet alleen de kinderen, maar ook de ouders/verzorgers een steuntje in de rug.

Met de rit, de StöppelKidsRally’ beogen de initiatiefnemers (chronisch) zieke kinderen een dag te vermaken, zodat zij hun zinnen kunnen verzetten en zich een dag niet of minder ziek te voelen. ​De Stichting StöppelKidsRally brengt eigenaren/berijders van exclusieve auto’s en (chronisch) zieke kinderen samen. De exclusieve auto’s en hun berijders staan één dag ter beschikking van de (chronisch) zieke kinderen en rijden samen een door de Stichting StöppelKidsRally uitgezette route door mooi Salland. De Stichting StöppelKidsRally werkt hiervoor nauw samen met artsen/verplegend personeel van het Deventer Ziekenhuis.

De ‘stöppel’, het deel dat op het land achterbleef na de oogst van de rogge en gerst is onlosmakelijk verbonden met Raalte. De ‘Kids’ zijn de primaire doelgroep van de stichting en de ‘Rally’ is de rit die voor veel vertier moet zorgen. StöppelKidsRally!

Route

De route van de 2018 voert door Deventer, Diepenveen, Olst, Wesepe, Holten, Nijverdal, Hellendoorn, Luttenberg, Lemelerveld, en Heino naar Raalte.

In de middag is er onderweg nog een kleine activiteit waaraan een prijs verbonden is.

Programma 9 juni 2018

Ochtend

09:00
Ontvangst voor genodigden in de parkeerkelder van Deventer ziekenhuis

09:15
Ontbijt & briefing​
Supercars opstellen voor ‘standing start’ Lemans Style

10:00
Start vanuit parkeerkelder van het Deventer ziekenhuis
Eerste deel fotoroute

12:30
Pauze bij Losse Hoes, Holterberg​

Middag

13:30
Tweede deel fotoroute

14:00
Luttenbergring, sprint-stop

15:30
Verzamelen bij ITR Raalte en onder begeleiding van de RAM naar het centrum van Raalte.

16:00 – 16:15
Finish op De Plas in Raalte
Auto’s opstellen

17:00
Einde programma en afscheid kinderen